Forbrukslån

Forbrukslån er en av de beste lånene bankene har utviklet for oss de siste tiårene. Forbrukslån er lån som du og kan ta opp når vi selv trenger det uten å stille noen form for egenkapital eller sikkerhet. De fleste av oss har ikke egenkapital å stille samtidig som mange av oss ikke har sikkerhet til overs på våre eiendeler.

Vi ønsker alle å eie det som er aller viktigst for oss. Vi ønsker å eie huset vårt og vi ønsker å eie bilen vi bruker. I tillegg til dette er det jo veldig hyggelig om vi kan kjøpe en hytte til familien og kanskje en båt å bruke om sommeren. Dette blir fort en ganske lang liste over alle de tingene vi ønsker oss. Det er veldig få av oss som klarer å kjøpe disse tingene når vi er 25 eller 35 år. Det kreves høye inntekter for at du og jeg skal kunne dekke våre daglige kostnader samtidig som vi også skal legge penger til side slik at bankene gir oss lån den tradisjonelle måten.

Egenkapital

Tradisjonelle lån krever at du legger egne penger på bordet. Ønsker du et hus må du legge minimum egenkapital på bordet. Er du ikke norsk statsborger må du vanligvis legge 25% av kjøpesummen på bordet i egenkapital. Det blir fort ganske mye penger. Ser du på leiligheter av litt størrelse snakker vi fort om 6-10 millioner kroner. Det blir brutalt om du må ut med 15% i egenkapital.

Du kan maksimalt få 600.000 kroner i forbrukslån. 600.000 kroner er mye penger og de kan hjelpe deg veldig lagt på veien. Du kan fint kjøpe deg en leilighet i Oslo med 600.000 kroner i egenkapital. Ser du på et sted til 4 millioner kroner trenger du som sagt 600.000 kroner i egenkapital. Det er heldigvis mange steder i Oslo som også er til salgs for mindre enn 4 millioner. Ønsker du deg mer plass er heller ikke dette noe problem. Flytt litt utenfor storbyene og du finner store villaer til 4 millioner, eller mindre.

Forbrukslån for deg som trenger det

Forbrukslån er laget for å hjelpe personer som trenger penger til å gjøre akkurat det de har lyst til uten at noen skal komme og kontrollere hvordan forbruket er. Banker skal ikke være foreldre som sier at dette får du lov til og dette får du ikke lov til. Banker skal kun vurdere din evne til å betale tilbake, og på dette grunnlaget skal de ta en forretningsavgjørelse. Avgjørelsen går på om det er business i å låne deg penger og om du klarer å betale summen tilbake. Disse to tingene henger sammen. Banker skal tjene penger.

Det er veldig fint at både bankene og oss som forbrukere nyter godt av billig forbrukslån. Bankene tjener penger og vi får pengene vi trenger eller som vi ønsker. Det klages mye at bankene tjener for mye. Det er en helt annen diskusjon.