Sparing

Søke forbrukslån

Har du en forholdsvis lang nedbetalingstid på lånet, er det et alternativ som koster deg mer. Alle forbrukslån er kjipe å betale ned på, fordi det er en ekstra utgift. På den andre siden, kan en lengre nedbetalingstid gi deg mer økonomisk frihet i hverdagsøkonomien. Det er fordeler og ulemper begge veier. Noen ganger kan kostnadene ved større lån bli for store ved en kort nedbetalingstid. Mange velger nok en middelvei hvor de kan betale ned på forbrukslånet i et tilfredsstillende tempo, men uten at det gjør for stort innhogg lønna hver måned.

Kort nedbetalingstid
Har du mulighet, er det anbefalt å ha kort nedbetalingstid på forbrukslånet. Det er fordi du kvitter deg med lånet raskere, og det koster deg mye mindre i totale kostnader. Noen ganger kan en kort nedbetalingstid være ekstra gunstig, spesielt ved kortere lån.

Husk rentene!
Låner du, for eksempel, 10.000 kan den totale kostnaden ligge på, rundt regnet, 12.000 kroner. Legger vi til, at du kan skrive av alle gjeldsrenter på skattemeldingen, er ikke den faktiske kostnaden ved lånet så veldig stor. Forskjellen på kort og lang nedbetalingstid, kan gjøre et forbrukslån billig. Bankene rapporterer inn alle gjeldsrenter automatisk, men det skader ikke å dobbeltsjekke. Det kan også være greit å vite, at hvis du betaler gjeldsrenter til en bank i utlandet, hvis du har et forbrukslån der, er det ditt eget ansvar å innrapportere dette til skattemyndighetene. Du kan se skattefradraget på skattemeldingen din.

Kommentarer er skrudd av for Søke forbrukslån